Jag tänker på det här varenda gång jag skalar ägg. Att det gäller att vara smart när man skalar – så att man får behålla hela ägget och inte blir av med halva innehållet. Hänger du inte med? Jag ska förklara.
🙂
Ett ägg har ju ett hårt skal (nähääää?! 🙂 ) och ett inre tunt ytskikt som också fungerar lite som ”skal”. Har du tänkt på att om du först kläcker det hårda skalet, och därefter skiter i att pilla dig igenom det lilla ytskiktet så kan det lätt bli så att hela vitan åker med när du skalar, för att det sitter fast för hårt?
Den bästa vägen för att få ett helt och fint skalfritt ägg är att försöka komma innanför det mjuka ytskiktet till skal – och först då kan ägget ”öppna sig” för dig och du kan skala bort allting smidigt.
Lite så ser jag på människan.
Vi kan påstå att vi har öppnat vårt skal, för att det ser så ut på ytan. Men egentligen har vi aldrig släppt någon innanför det tunna innersta skalet – och därför har inte heller någon kunnat ta del av vårt äkta jag!
Tänk på det nästa gång du vill komma någon nära, låt honom/henne få komma in innanför ditt innersta skal och få en del av hela dig. Eller så tänker du bara på det nästa gång du skalar ett ägg helt enkelt 🙂