”Min kille vill ha konstant bekräftelse”

Då och då får jag en och annan längre fråga som kommentar, då personen inte har något problem med att skriva om sitt dilemma öppet. Vid dessa tillfällen brukar jag lyfta frågan så att alla kan se både läsarens undran och mitt svar. Den här gången är det Maya som undrar över sin bekräftelsejagande pojkvän:

Hej Jacquline!

Tack för en super bra blogg. Jag har försökt hitta svar på min fråga men hittar den inte riktigt. Hur gör man om man har en pojkvän som hela tiden vill ha bekräftelse?
Vi har ett distansförhållande och ses inte ofta, vi bor i två olika länder just nu och har varit tillsammans i mer än 1 år.

Jag är inte den typ av tjej som heeela tiden måste säga; jag saknar dig, jag älskar dig etc.. Känns bara för på. Vill lixom att det kommer utav sig själv. Jag fick en kommentar en kväll då han sa ” Säg något fint till mig innan vi lägger på”

När någon ber mig säga något blir jag helt stum och känner mig ”tvingad” att säga något bara för att han säger så. Han vet att jag tycker om honom väldigt mycket. Men för mig är det lite jobbigt att utrycka mig ”gulli gull” i tal och säger det hellre genom text.

(Han är motsatsen och säger jämt fina ord osv..)

Det jag stör mig på är när han säger SÄG något fint, saknar du inte mig lika mycket som jag.. Jag vet att distansen gör att man vill ha extra mycket bekräftelse men jag är inte den typen och kan inte ändra sådär lätt.
Vad kan jag göra för att vi båda skall vara nöjda?

Mvh
Maya

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hej Maya,

Jag förstår att det blir jobbigt för dig, han tvingar ju fram en onaturlighet inom dig och du känner dig omedvetet pressad. Det jag genast undrar över om du har tagit upp det här med honom? Det är alltid bra att lyfta saker man irriterar sig på och lägga upp det ”på bordet” så att partnern får en chans att se saker ur dina perspektiv.

Det är också bra att du frågar dig vad du kan göra för att båda ska bli nöjda, du har med andra ord insett att en stor del av relationer tyvärr ofta handlar om kompromisser, så länge man inte begår ”våld” på sig själv.

Det första jag skulle råda dig till att göra är att prata med din kille nästa gång om det här och säga:
– När du säger att jag ska säga något fint blir jag lite ställd. Jag har så svårt att få fram komplimanger på kommando. Jag älskar verkligen dig och du betyder allt för mig, men jag vill att mina ord ska komma naturligt. Hur ser du på det?

Då öppnar du upp till en diskussion där ni gemensamt kan ventilera era innersta önskningar och era svårigheter kring just det här ämnet. Och därefter komma fram till en bra kompromiss.

Om du t.e.x har svårt att säga det spontant kanske du ska tänka och känna efter lite mer övrig tid under dan, och direkt när du får känslan av saknad tänk ”aah, jag kanske ska säga det till honom i ett SMS?” . Då blir det varken konstlat för dig eller tomt för honom, du väljer själv när du ska säga något fint och han får bekräftelse.

Lycka till!

(Foto: sxc.hu)

Bookmark the permalink.

One Response to ”Min kille vill ha konstant bekräftelse”

  1. Pingback: 15 bra inlägg från 2012 – som du bör läsa! |

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

två × 5 =

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>