Såhär vet du om han är intresserad

Jag får väldigt många mejl som handlar just om hur man ska veta huruvida han är intresserad eller inte. Så här har jag sammanfattat några av läsarnas påståenden – och mina reflektioner på dem:

* Han ler så fort vi passerar varandra på jobbet/ i skolan.
Det behöver inte betyda att han är intresserad bara för att han ler, det gör ju vilka utåtriktade människor som helst – åt vem som helst. Det handlar självklart om hur han ler. Om han är flörtig och ler extra mycket bara åt dig, och ingen annan, så har du halva inne.

* Han messar och ringer väldigt ofta bara rent spontan och vill höra hur jag mår.
Då är han med största sannolikhet intresserad, ja! Men för blyg för att våga bjuda ut dig.

* Han like:ar mina statusar och bilder på Facebook.
Även här kan han vara väldigt intresserad, men det är inte lika säkert! Han kan lika gärna vara en riktigt Facebook-beroende snubbe som gör så med alla. Kolla in hans senaste aktiviteter – och se om du är unik eller en i mängden.

* Han pratar väldigt mycket positivt om mig med våra gemensamma vänner.
Han visar med andra ord att han bryr sig om dig, och att du finns i hans tankar. Han är garanterat intresserad!

* Han frågar min bästa vän saker om mig.
Han är nyfiken på dig, men vågar inte fråga själv. Han luskar lite via din vän (en enkel genväg!) för att veta var du står, och det visar att det finns ett uppenbart intresse från hans sida!

* Han vill träffas titt som tätt, men vill bara göra saker ute. Han har aldrig bjudit hem mig eller velat se hur jag bor.
Han vill umgås med dig – ofta – och det skulle han inte vilja göra om han inte gillade dig. Att han vill ses ute är för att han säkert inte vill vara för påträngande, utan ta det lugnt och lära känna dig utan att pressa dig.

* När vi ses är han som vilken vän som helst, förutom att han är extra fysisk och tar min hand ibland och liknande saker.

Mycket vilja till fysisk kontakt betyder bara en sak – attraktion! Så visst är han intresserad, och det försöker han visa också. Fatta piken :-)
 


De flesta av dessa läsarsituationer är rätt uppenbara såhär svart på vitt – men inte alls så lätta att läsa av när du väl är i det!

Men en viktig sak att tänka på är: Att han är intresserad behöver dock inte per automatik innebär att han är redo för en relation. Han kan lika gärna vara intresserad av att bara lära känna dig mer, för att se vem du är, eller bara vara ute efter sex.

Det sistnämnda ju svårt att avgöra från början. Så en enkel regel är att du helt enkelt ser om han har tålamod och kan vänta på att få gå hela vägen. Har han det så är han garanterat intresserad på riktigt!

I morgon fortsätter jag med: Så visar du ditt intresse! Missa inte :-)

 

(Foto: Bluecoomassie på flickr och sxc.hu

 

Bookmark the permalink.

9 Responses to Såhär vet du om han är intresserad

 1. kikki says:

  Hej! Jag har en fråga men först ska jag säga en underbart spalt.
  Jo det är såhär, jag undrar om han är intresserad eller om han bara leker/driver.

  Vi har pratat ca en vecka via sms och via Internet & en gång via telefon. När vi pratar viasms så är han riktigt gullig skriver tex , vill du bli min ? ,Vill ha ! , massa hjärtan , säger att jag är hans älskling , att han vill ha mig i hans, famn också vidare. Sen skickar han varje gång då han gjort sig illa, hänt två ggr. Och skickade han ett sms om att han var med 4 brudar. Dålig på att svåra på sms med det är alla killar. Vill ha bilder på mig och han har även skickat massa bilder på han.

  Hur ska jag tolka denna kille, please help Me?

 2. kikki says:

  Han frågar också om jag vill ha han.. vore glad för lite hjälp.

 3. Jenni says:

  Jag har nyligen träffat en kille som jag blev dökär i direkt men det verkar som han har tjej. De bor i olika länder så jag misstänker att det inte är så setiöst. Han verkar intresserad när vi ses, våra ögon fastnar i varandras och han föreslår att vi ska ses igen och så. Han jobbar på ett ställe hag brukar vara på och han frågar när jag kommer nästa gång och så. Enligt andra tittar han på mig mär jag inte ser. Jag har lite svårt att ta första steget men vet inte vad jag ska göra? Ska jag fråga rätt ut om hans tjej? Hade det inte vart för henne hade jag varit ganska säker på att det blitt nåt men detta gör mig osäker. Men känslorna är så starka!!
  Han hör inte av sig på sms eller så men gillar bilder och sånt på facebook…

  • relationsproffset says:

   Ja, fråga honom om hans tjej och invänta hans reaktion :) Och testa därefter att föreslå en dejt, och se om han är sugen eller inte. Har han flickvän är det dock snällast att låta honom vara.

 4. Nyfiken o nykär! says:

  Hejsan. Allt jag läst om tidigare artiklar stämmer allt in. Han är närgången, piffar till
  sig och har fötterna vända mot mig läskigt ofta o hade det varit en laser pekare skulle han träffat mig riktigt bra. Hans leende blir större i min närhet som ALLA lägger märke till o alla ser ju också hur intresserad han är. Finns bara dock ett par saker som jag finner märkligt. Art han är svår att träffa på tu man hand eller ens höra av sig. Vet att han inte är den dominant typen o andra försöker ragga på mig med. Men han har ju som sagt inte svårt o visa när vi ses (nu ses vi på innebandy träningarna) där visar han också som typ ”hon är min rör inte ”. Varför visa mycket då när vi ses med innebandy gänget o svårt o höra av sig annars? Han e ju så go o ger ”konstiga/långa” kramar. Alla i laget ser ju att det är ”nått”. Hjälp mig gärna!

 5. elham says:

  hej jag gilar en kille jag vit inte hur jag ska göra han kollar på mig väldi ofta vi har haft ögankontakt en gång i mat salen sa sta han med sinna kompisar do började han o skrata och vände sig a titade på mig när jag är bakam hono so vänder han sig och titar på mig gilar han mig do plese help

 6. kicko says:

  Hej!
  Vet inte om du svarar på meddelande / frågor man ställer här men ger det en chans och vore tacksam för svar :).

  Jo det är såhär att jag har träffat och oratat med en kille i ca 5 veckor, vi har träffats & skickat sms & pratat i telefonen i en till två timmar sp vi väl snackat i telefonen. Han har sagt att han gillar mig , saknar mig & vill träffas då han är hos min granne & hälsar på. Men nu den senaste veckan har han i stort sätt dussat mig, knappt hört avsig till mig. I torsdags skrev han att han saknade & gillade mig men tycker att då borde han väl visa det lite bättre ön att dissa mig? När vi träffats så har han tagit på mig , kysst mig , kramat mig, tagit med mig till hans syster & på fest öed hans kompisar, pissar & varit mysigt framför hans kompisar & syster. Och ja vi har haft sex tre ggr .. fick ett underligt sms av han i veckan där det stod ” styr upp dit liv sen kan du höra av dig ” frpna ena dagen till den andra vet han inte vad han vill, men har försökt få mig i säng & han har ju lyktats den har har slängt ur sig ” jo men du vi hörs ” sen innan vi hamnar i säng kan jag ha sagt det att vi inte ska ha sex för att han inte vet vad han vill och fp säger han. ” jag vet vad jag vill & du fuckar upp hela mig , vill inte tycka om dig ”. Snälla hjälp mig? Är det något att ragga/flirtan med eller ska jag skita i det?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

tretton − 3 =

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>